Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Απάντηση Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ Χρήστου Σπίρτζη σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ για την «ανεξάρτητη» ΕΕΤΤ, υποχείριο της προηγούμενης κυβέρνησης και συμφερόντων

Από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με τις ανακοινώσεις, που εξέδωσαν ο αρμόδιος Τομεάρχης ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ για το θέμα της ΕΕΤΤ, εκδόθηκε η ακόλουθη απάντηση:

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν με υπερβάλλοντα ζήλο, να δίνουν εξετάσεις νομιμοφροσύνης στα συμφέροντα, που υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Επιτέθηκαν στην Κυβέρνηση και στον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ Χρήστο Σπίρτζη, επειδή ζήτησε την παραίτηση των μελών της διοίκησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αμέσως μετά το «μαύρο» στα ιδιωτικά κανάλια.

Επικαλούνται την ανεξαρτησία μιας ρυθμιστικής αρχής, υποκρύπτοντας ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν αναθέσει και εκτελεστικό ρόλο, στην ΕΕΤΤ, δηλαδή του ελεγκτή και του ελεγχόμενου. Στην πραγματικότητα επιτίθενται σε μία νέα λειτουργία της ΕΕΤΤ, σύμφωνα με νομοθετικό πλαίσιο, όπως ορίζουν οι Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κανόνες δημοκρατικής διοίκησης, με έλεγχο και λογοδοσία και αρχές χρηστής διαχείρισης, που είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε.