Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου



Κορυφαίες συναντήσεις Ευρωπαίων μηχανικών από σήμερα στην Αθήνα με πρωτοβουλία του ΤΕΕ
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΕ


Η Αθήνα, από σήμερα, γίνεται ο τόπος συνάντησης των Ευρωπαίων μηχανικών, οι οποίοι θα συζητήσουν τα επίκαιρα και ιδιαίτερα πιεστικά προβλήματα του κλάδου, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν ή πρέπει να επιδιωχθούν και διανοιγούν για το άμεσο μέλλον.
Τις κορυφαίες συναντήσεις των Ευρωπαίων μηχανικών φιλοξενεί το ΤΕΕ, στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του και είναι συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης και η Διοικούσα Επιτροπή, να δημιουργήσει ευρύτερες συμμαχίες, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των διπλωματούχων μηχανικών.
Ειδικότερα το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα:
·         Η 6η Διεθνή Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Οργανισμών των Μηχανικών (θα γίνει την Παρασκευή, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα – Αμαλίας 8 , με ώρα έναρξης 09.30 π.μ.), με ομιλητές, μεταξύ άλλων, τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γεώργιο Κουμουτσάκο.
·         Η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Επιμελητηρίων των Μηχανικών (ECEC), καθώς και
·         επιμέρους, άλλες συναντήσεις, όπως η Συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής για τη 2nd European Engineers’ Day,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, το Νοέμβριο του 2014 κ.α.
Για όλες αυτές τις συναντήσεις έχει υπάρξει διεθνής ανταπόκριση και αναμένεται να συμμετάσχουν οι Πρόεδροι των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργανισμών, των Επιμελητηρίων Μηχανικών και των Κλαδικών & Επαγγελματικών Οργανώσεων των Μηχανικών.

Από το Γραφείο Τύπου του ΤΕΕ