Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου 28 Μαρτίου 2013






ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΕ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 στις 5.30 το απόγευμα
στα κεντρικά γραφεία του ΕΤΑΑ στην οδό (Μάρνη 22, Αθήνα).

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ και οι συλλογικοί φορείς των Διπλωματούχων Μηχανικών καλούν τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 στις 5.30 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του ΕΤΑΑ στην οδό (Μάρνη 22, Αθήνα), όπου είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Μηχανικών, για την απαράδεκτη και εξωπραγματική αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, που επιβάλλεται στους διπλωματούχους Μηχανικούς, οι οποίοι μαστίζονται από την ανεργία και τη φτώχεια. 

Το ΤΕΕ και οι συλλογικοί φορείς των Μηχανικών (Σωματεία, Σύλλογοι, Πρωτοβουλίες Βάσης), που συμμετέχουν στην κινητοποίηση καταγγέλλουν την προκλητική, αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική στάση, του νεοδιορισμένου προέδρου του ΕΤΑΑ και ειδικότερα ότι:
  1. Δεν συμπεριέλαβε σκοπίμως, επιδεικνύοντας  αλαζονεία προς τους δοκιμαζόμενους ασφαλισμένους Μηχανικούς και υποταγή προς τους εγχώριους και ξένους μνημονιακούς πολιτικούς προϊσταμένους του, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης τις αυξήσεις των εισφορών, αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011, με υποχρεωτική ένταξη σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία, παρότι του το ζήτησαν εγκαίρως και τεκμηριωμένα, οι φορείς των Μηχανικών, η διοίκηση του Κλάδου Μηχανικών του ΕΤΑΑ και η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ ΕΤΑΑ, στην προηγούμενη συνεδρίαση του.
  2. Επέβαλε την παρουσία Αστυνομικής δύναμης στην είσοδο του κτιρίου του ΕΤΑΑ και παράλληλα κινητοποίησε δυνάμεις των ΜΑΤ, στο χώρο της ειρηνικής συγκέντρωσης των Μηχανικών, εμποδίζοντας τη διοίκηση του ΤΕΕ και τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων των Μηχανικών ακόμη και να εισέλθουν στο κτίριο του Ταμείου τους, που πληρώνουν με αίμα για να υπάρχει και να λειτουργεί.
  3. Προκάλεσε τεχνητή έλλειψη απαρτίας, για να διαλύσει τη συνεδρίαση του ΔΣ ΕΤΑΑ, αφού με πρωτοβουλίες του αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου και τρίτοι που συμμετέχουν στο συμβούλιο, ενώ οι εκπρόσωποι των Μηχανικών ήταν στις θέσεις τους.

Σε αυτές τις συνθήκες, πρωτοφανούς παραβίασης θεσμικών και δημοκρατικών κανόνων από τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ, για να εφαρμοστούν πολιτικές εξοντωτικών εισφορών εις βάρος των Μηχανικών και δήμευσης κάθε πόρου ή περιουσιακού στοιχείου του  διοργανώνεται η έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Για να μάθει ο λαός την αλήθεια και να αντιδράσει η κοινωνία στις αθλιότητες, που βάζουν ταφόπλακα στο τεχνικό επιστημονικό δυναμικό της χώρας και στο αύριο του τόπου!



Από το Γραφείο Τύπου του ΤΕΕ